Opentuinenwierden.jouwweb.nl
Home » Tuin 5

Tuin 5
Anne-Lies van den Berg en Frans ter Beke
3e Esweg 2, Wierden
 

 

Wij hebben dit huis in 2003 gekocht.
De vorige eigenaar hield 2 paarden. In het huis waren 2 stallen en er was buiten een overkapping voor de koetsen. Achter het huis was een groot weiland, in 2 delen gescheiden door een hekwerk. De beukenhaag liep langs de hele voorzijde van het weiland.
Wij wilden graag een huis met een grote tuin.
Derhalve werd het weiland door een loonwerker diep omgezet.

Op advies van broer Theo werden er ethyleen leidingen gelegd voor een beregeningsinstallatie. (Daar hebben we veel plezier van gehad!) 

Op diverse tuinbeurzen hebben we geprobeerd ideeën op te doen voor de inrichting van het braak liggend terrein, 60 meter diep en 30 meter breed. 

De gouden tip hebben we uiteindelijk uitgevoerd: 

“Begin met het aanleggen van een pad door de tuin.
Bouw van hier uit de tuin op naar eigen inzicht en ideeën.“

We hebben er voor gekozen om van het grootste deel van de binnenzijde van het pad het gazon te maken. Om het toch enigszins te breken hebben we hierbinnen 2 perken aangelegd. 

Op de plek waar het vijvertje is gemaakt zit een dikke leemlaag in de grond. Hier wilde het water nooit goed weg en er stond altijd heel lang een grote waterplas.
We hebben hier toen een vijvertje uitgegraven waar het overtollige water in af kan vloeien.
Dat werkt perfect.

Vervolgens wekelijks naar het tuincentrum en spullen gepoot.
Geen rekening gehouden met een nogal grote konijnenpopulatie.
Het was duur konijnenvoer! We hebben toen maar eerst het gehele terrein met gaas afgezet. Natuurlijk ook goed op diepte ingegraven.
Vrienden van onze buren stopten met hun grote tuin en wilden het onderhoudsvriendelijk maken. Wij konden daar heel veel planten en struiken ophalen en met de nodige bodembedekkers kwam er uiteindelijk wat structuur in het geheel.

Dit is het geworden: