Opentuinenwierden.jouwweb.nl
Home » Tuin 3

Tuin 3
De Wijnmakers, Wijngaard Bi'j de Regge
Kloosterhoeksweg 18, Wierden
(voorheen Wijngaard Baan)

 

DE WIJNMAKERS HETEN U WELKOM!

 

Wij zijn Rob, Robert en Jeroen en samen vormen wij De Wijnmakers.

Naast ons werk in de horeca zijn wij onze droom aan het nastreven.

In onze unieke eigen wijnmakerij maken we onze wijnen van de wijngaarden die we sinds 2017 in ons bezit hebben namelijk Wijngaard Bi'j de Regge te Wierden en Wijngaard Op de Veluwe
te Otterlo.

 

In 2017 kregen wij als De Wijnmakers de kans om een bestaande wijngaard in Wierden over te nemen.

2,25 Hectare, met ongeveer negenduizend 12 jaar oude stokken, die diepgeworteld in de Twentse grond staan te wachten om de mooiste wijnen voort te brengen.

Met een beetje hulp van de natuur, liefde, passie en kunde van De Wijnmakers.

 

22500 m2 met op elke 2,5 m2 een druivenstok. Er staan oude, klassieke rassen, maar vooral ook nieuwe, schimmel tolerante rassen. Bekende namen als Pinot Noir, Pinot Gris en Gewürtztraminer, maar ook steeds bekender wordende namen als Solaris, Phoenix, Johanniter, Rondo en Regent. De klassieke rassen staan aangeplant in de ‘opleidingswijngaard’ waar lessen zullen worden verzorgt voor Horeca opleidingen. Hier kan men zien wat de verschillen zijn tussen de klassieke rassen en de nieuwe rassen, en waarom wij voor de nieuwe rassen kiezen. Maar ook het verschil tussen alle snoeimethodes, en waar en waarom deze toegepast worden. In onze wijngaard snoeien we alles op enkel of dubbel Gyot, een snoeimethode die gebruik maakt van 1 jarige takken waar in het seizoen nieuwe vruchtscheuten op uitlopen. De wijnen die wij op de markt brengen worden gemaakt van de nieuwe, schimmeltolerante rassen. Van de klassieke rassen maken wij op dit moment geen wijnen die wij verkopen.